Skole-hjem samarbejdet

OM

Riberhus Privatskole

Har du spørgsmål?

Gitte-5

Ring til Gitte - skoleleder

Janne-3

Ring til Janne - viceskoleleder

For hver klasse afholdes to forældremøder hvert år

På første møde præsenteres et overblik over årets faglige indhold, aktiviteter og rejser. Indholdet af andet møde vil variere fra klasse til klasse alt efter klassetrin og ønsker fra forældregruppen. Forældrene har således mulighed for at støtte klassens trivsel.

Der afholdes individuelle skole-hjem-samtaler to gange om året for alle skolens årgange. Ved disse samtaler evalueres elevens faglige, personlige og sociale udvikling. Der gives eventuelt en tilbagemelding på de faglige tests, der er gennemført.

Det gode skole-hjem-samarbejde handler i al sin enkelthed om anerkendende kommunikation.

For at vi i fællesskab kan opbygge et godt samarbejde skole og hjem imellem, kræver det en løbende og åben kommunikation i en ordentlig tone, hvor vi ser hinanden som samarbejdspartnere. Jo bedre kommunikation mellem hjemmet og skolen, jo større trivsel og læring for eleven og dermed tryghed for forældrene.

Kommunikationen er ikke nødvendigvis kendetegnet ved lange telefonsamtaler eller længere e-mailkorrespondance. Når lærerne informerer om manglende lektier eller forglemmelser, er det en information til jer, så I kan følge op hjemme, herunder hjælpe, støtte og motivere jeres barn til at have styr på lektierne og have sine ting i orden.

Kommunikationen i hjemmet spiller også en vigtig rolle. Det er godt, at barnet fortæller om sin dag og sine oplevelser. Hvis der er spørgsmål eller undren til det barnet fortæller, så kontakt faglæreren/klasseledelsen, så I sikrer at høre historien fra flere vinkler.

Hvert individ har sin egen oplevelse af det skete, så når vi indgår i konfliktløsningen, bliver vi nødt til at se sagen fra alle sider, selvom det til tider kan være svært. Det er vigtigt for alle parter, at vi har en anerkendende kommunikativ tilgang til hinanden, også i konfliktsituationer.

Tal positivt om klassekammerater, deres forældre og skolens ansatte – det har en afsmittende effekt på barnet og dets relationer i skoletiden. Det, I som forældre videregiver til jeres barn om andre elever, forældre eller ansatte på skolen, former barnets holdninger og indstilling både positivt og negativt.

Forældrerådet

Klassens forældrerepræsentanter vælges en gang om året af klassens forældre, oftest på det først afholdte forældremøde i skoleåret. Der vælges forældre på alle årgange. Mindst to forældre vælges i hver klasse.

Aktiviteter

Forældrerådet mødes efter behov og planlægger aktiviteter for klassen. Aktiviteterne kan enten kun være for eleverne eller med deltagelse af forældre, søskende og lærere. Det aftales ved skoleårets start, hvilke aktiviteter lærerne kan deltage i.

Det er op til de enkelte forældreråd at bestemme, hvor mange arrangementer der skal være i årets løb. Eksempler på sociale arrangementer i klasserne kan være forskellige sportsaktiviteter, udflugter, klassefester, fællesspisning mm.

Skolens lokaler står til rådighed ved diverse arrangementer, såfremt klasseledelsen deltager i det pågældende arrangement. I den forbindelse er det vigtigt at gøre opmærksom på, at forældrerådet ikke kan forvente, at klasseledelsen automatisk deltager. Der er tildelt en vis portion timer til klassens sociale trivsel og arrangementer, men det er op til klasseledelsen at afgøre, om deltagelsen i et bestemt arrangement til- eller fravælges. Dertil kommer, at det bør være omkostningsfrit for klasseledelsen at deltage i diverse arrangementer.

Kompetence

Med hensyn til kompetence har klassernes forældrerepræsentanter ingen besluttende myndighed overfor undervisningens indhold og organisering. Desuden påtager forældrerepræsentanterne sig ikke at løse eventuelle problemer opstået mellem den enkelte elev og skolen; dette påhviler alene skolens ledelse.

Gitte-5

Brug for hjælp?

Gitte - skoleleder

Janne-3

Janne - viceskoleleder